2013. január 16., szerda

Téli táj, Sajópüspöki

Néha felmerül bennem, hogy el kell-e utazni egzotikus, vagy vadregényes vidékre ahoz, hogy jó és izgalmas tájképeket készítsek. Az elmút héten szombaton környékünkön nagyszerű idő volt. A vidéket hó borította, a völgyekben megült a köd, fölötte pedig ragyogóan sütött a nap. Ilyenkor azt mondom, ettől szebb máshol sem lehet.

A fotózást reggel Sajópüspökinél, a Sajó partján kezdtem, a fákon hosszú kristályokban szikrázott a ráfagyott zúzmara, de a kék eget a köd mág eltakarta, így gyorsan a környező dombok felé vettem az irányt, a ködtakaró fölé. Itt minden együtt volt a jó képek elkészítéséhez. Alig egy órát tartott a tünemény, ami alatt a ködből kibukkant a bánrévei templom, és a gömöri hegyek. Az objektíveket sűrűn cserélgettem a hidegben. A 16-35/f4 és a 105/f2.8 optika szépen teljesített, de a 70-300/f4.5-5.6 ismét bizonyította, hogy valami jobbra lenne szükségem. Az akció után a szenzor tisztítását sem úsztam meg.

Délben már lefelé jöttünk a hegyről, amikor szembe találkoztunk az ózdi természetjárók egy nagyobb csoportjával, akik a határ mentén felfestett zöld túrista jelzést követve Susa felé tartottak.

Következzen egy kép, a többi az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:

https://picasaweb.google.com/114787700954364023703/TeliTajSajopuspoki02?authuser=0&feat=directlink


 
 

1 megjegyzés: